De vijf natuurgerichte principes

De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een therapeut de cliënt op een volledig holistische wijze benadert. 

 1. Energie
  Alles in en om ons heen bestaat uit energie.
  Wereldwijd wordt energie gezien als de basis van het leven. Energie vormt de basis bij de behandelingen van de BATC therapeut. Er kan pas worden gewerkt aan de overige principes; prikkeloverdracht, drainage, voeding en geestelijk welzijn wanneer je energiehuishouding op orde is. Zonder energie functioneert het lichaam niet optimaal en kan er geen genezing plaats vinden. Het is een eerste prioriteit om te zorgen dat je over voldoende energie beschikt, dat er een evenwichtig stromen van de energie plaats vindt en dat eventuele blokkades worden opgeheven.

  Werkvormen: EMDR, QUEST9, IEMT, Energetische Stoel, Sensi
 2. Prikkeloverdracht
  De prikkeloverdracht komt tot stand via je zenuwstelsel. Via de hersenen worden prikkels via het zenuwstelsel naar de rest van je lichaam gestuurd. Maar ook andersom worden prikkels vanuit je lichaam naar je hersenen gestuurd. Het zenuwstelsel is het communicatienetwerk ofwel ‘de telefoonlijn’ van je lichaam. Pijnprikkels bijvoorbeeld hebben een functie om bij bepaalde situaties juist en snel te kunnen reageren. De prikkeloverdracht zorgt er ook voor dat bepaalde signalen, bijvoorbeeld over wat je nodig hebt voor herstel, aan het lichaam worden doorgegeven. Een goede prikkeloverdracht is onmisbaar om goed te kunnen functioneren en herstellen.

  De werkvormen die wij hanteren, zorgen voor prikkeloverdracht op diverse manieren:
  Door in de huid gelegen zenuwuiteinden te prikkelen die gevoelig zijn voor druk en warmte, waarna informatie verstuurd wordt naar het zenuwstelsel. Door activering van het sympatische en para sympatische systeem van uw zenuwstelsel, waardoor heilzame hormonen vrijkomen en uw lichaam kan werken aan herstel. Door bindweefsel onder de huid te stimuleren, waardoor organen en orgaansystemen opnieuw worden ‘afgesteld’. Door beïnvloeding van het trivectorveld van de patiënt.
  Door beïnvloeding van het quantum-energetische veld van de patiënt. Door activering van de acupunctuurpunten en meridianen.

  Werkvormen: QUEST9, Energetische Stoel, Sensi
 3. Drainage
  In het dagelijks leven heeft ons lichaam regelmatig te maken met overbelasting door afvalstoffen. Enkele oorzaken van buitenaf kunnen zijn: het inademen van vervuilde lucht (zware metalen) of bepaalde stoffen zoals restanten van pesticiden, dioxines of bepaalde toevoegingen in onze voeding. Daarnaast kan ons lichaam zelf een overbelasting van afvalstoffen creëren doordat bijvoorbeeld ons lymfesysteem of bloedcirculatie niet optimaal functioneren. Ons lichaam is onder gunstige omstandigheden in staat om de meeste afvalstoffen zonder problemen uit te scheiden via onze uitscheidingsorganen. Soms echter is het wenselijk om het lichaam daarin te ondersteunen en te stimuleren. Wanneer er te veel afvalstoffen in het lichaam aanwezig zijn, bijvoorbeeld in onze darmen, dan kunnen voedingsstoffen ook niet goed meer worden opgenomen.

  Drainage heeft als bedoeling uw lichaam en geest opschonen. Op simpele en rustige manieren werken aan het afvoeren van afvalstoffen, het ombuigen van belastende denkpatronen en het omzetten van stress of angst in vrije energie.
  Wij werken aan drainage via detox programma’s binnen de SCIO/QUEST9 of via een reinigingsdieet. Via onze psychische werkvormen werken wij aan het verwijderen van belastende denkpatronen.

  Werkvormen: QUEST9, Sensi, Reinigingskuur
 4. Voeding
  Voeding onderhoudt je cellen en voorziet deze van brandstof. Je dagelijkse voeding is één van de belangrijkste componenten voor een fit en gezond lichaam en een scherpe geest.
  Bepaalde voedingsmiddelen worden niet door iedereen even goed verdragen. Dit kan een tijdelijke kwestie zijn. Door gerichte voedingsadviezen kan dit in gunstige zin veranderen. Het is belangrijk dat je de juiste voedingsmiddelen, passend bij je constitutie en omstandigheden, tot je neemt en dat in de juiste hoeveelheden.

  Werkvormen: QUEST9, Sensi, Voedingsadviezen, Orthomoleculair
 5. Geestelijk welzijn
  Naast de voorgaande principes beïnvloeden emotionele, mentale en spirituele aspecten jouw gezondheid en welzijn. Bewustzijn over je belemmerende denk- en gedragspatronen is buitengewoon belangrijk. Dit voor het geestelijke maar ook fysieke welzijn. Door zorgen of andere geestelijke spanningen kunnen veel klachten, zoals maagklachten, hoofdpijn of verkrampte spieren ontstaan. Je leert de belemmerende denk- en gedragsproblemen op een gezonde manier te veranderen, te doorbreken of los te laten. Dit voor een zo goed mogelijk herstel, maar ook om in de toekomt in balans te blijven.

  Werkvormen: EMDR, QUEST 9, IEMT, Energetische Stoel, Sensi, Coaching, Healing